FORAULA
EL PATI

Avui al matí el señor Joan ens a explicat:
Fa 200 anys al pati a la dreta hi havia una caserna de militars. Les cases de l’esquerra del pati no i eren tot era camp.Després de que marxesin el militars van vindre monjes i van construir les seves vivendes.
La gent abans donaven tombs al pati i el homes anaven en un sentit i les dones en un altre fins que al final es trobaven i es saludaben de forma que aixi el homes podrien buscar un amor per ells.
Tàrrega era el centre de la vida social.
L’escultura que hi ha al pati represente el països catalans, les barres que hi han, representen la gent que hi havia. 


Foraula:
El patí

L'altre dia, al de matí el senyor Joan, ens va dir.
A Tàrrega, per la gent dels Pirineus ere important per què venien a comprar, fa 200 anys,el patí a la casa grisa i blanca ere una caserna de militars a dalt vivi9en els soldats, el patí ere on s'entrenaven amb els cavalls,aquella mena de arcs on hi ha l'iber caja es on guardaven els cavalls on hi ha la jojonencaere tots camps.Despres de la guerra van vindre els monjos/es, els monjos van construir la esglesia, al cap de molts anys es deie cal maymó hi havien tres passjesos, al cap del temps el patí es va anant transformant fins que i van aver tres jardíns que el jovent s'anava passejant les nenes cap a un cantó i els nens cap a un altre fins que es trobaven i es saludaven.Tàrrega, el patí ere el centre social, el monument amb les barres representen els paisos catalans.


       FORAULA: PATI


Fa 200 anys, a la part dreta del pati hi havia una caserna militar amb quadres i cavalls. La part que ara és el pati abans era on s’entrenaven els soldats amb els seus cavalls. A la part esquerra no hi havien cases només hi havia camps. Quan els soldats van marxar a la guerra, van venir uns monjos i van construir l’església del Carme. Abans la carretera era diferent hi havia tres passejos: la carretera que anava des de  França a  Tarragona, un carrer que era on passejava la gent més rica, i el que passejava la gent més senzilla. Quan els nostres avis eren joves el peti era com una mena de jardí gegant, i el que feien els noi i les noies era roda de un canto cap a l’altre, quan les noies rodaven cap a la dreta els nois cap a l’esquerra i de aquesta manera , es podien veure les cares. El monument del pati que hi ha anant cap al quiosc se’n diu el monument dels països Catalans, perquè els tubs representen les persones que viuen a Catalunya i les quatre barres les línees vermelles de la bandera.


Ferran Garcia Nadal