30 anys de Catalunya Ràdio

Catalunya ràdio es va començar a transmitir l'any 1983. Catalunya ràdio es una ràdio publica que és pot escoltar desde l'altra punta del món (sempre que hi hagi internet)
Catalunya radio els seu logo es dels colors de la senyera de Catalunya. Catalunya ràdio es pot escoltar les 24 hores.  A Barcelona hi ha una torre que es diu Collserola, si no hi sigues aquesta torre no funcionaria internet en tot Catalunya.
Ferran Setó


Catalunya Ràdio , es va crear fa trenta anys, el dia 20 de juny del 1983. Aquesta ràdio és pública, és a dir que la pot escoltar tothom. El principal motiu pel qual es va crear l’emissora, va ser perquè el català abans no es parlava tant i volien que hi hagués una ràdio en català. Des d’aquí, Catalunya Ràdio es pot escoltar perfectament, al igual que a Andorra, les Illes Balears, a la Comunitat Valenciana i a Catalunya Nord. Però també es pot escoltar des d’altres països mitjançant internet. Aquí també es pot escoltar a través de Mp3, Mp4, Mp5, aparells de ràdio, mòbils, ordinadors o televisió.
Catalunya Ràdio té quatre emissores: Catalunya Ràdio (la general), Catalunya Música, iCat.cat i Catalunya Informació.
El logo que representa Catalunya Ràdio té dos colors que representen la bandera Catalana i un llamp al mig.
Sarah

Ahir al mati, els de Catalunya ràdio ens van visitar un senyor de Catalunya radio.Catalunya Ràdio és l'emissora de ràdio convencional pública catalana, propietat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya i és la que dóna el nom al grup d'emissores de la Generalitat anomenat Catalunya Ràdio. Actualment, aquest grup està format per aquest canal i 3 emissores més:

Dani


Avui ha vingut un  periodista de Catalunya Ràdio i ens ha explicat:
El llamp del logo significa que començen bé, poden tenir algun imprevist però ,tot i axí, improvisen i surt bé.
I els colors són els de la bandera catalana.
Catalunya Ràdio es pot escoltar a tot el món des de l’internet.
Catalunya ràdio es va crear l’any 1983. La primera prova va ser el vint de juny.
El  primer que va parlar a l’emissora va ser el Miquel Calçada, tambè conegut com Mikimoto, per un programa que va fer. Anava buscant catalans pel món i els preguntava coses.
Catalunya ràdio es va fer perquè no hi havien emissores en català.
Sense Catalunya Ràdio, molts grups de música catalans no serien coneguts.
Dins de l’emissora hi ha:
- Catalunya música
- Catalunya ràdio
- Catalunya informació
A Collserola hi ha una torre que fa que es pugui escoltar la ràdio.
Els centres emissors, tambè conegut com repetidors,  són unes torres amb una mena de tambors.
Judit

Avui, dimarts  28 de maig ha vingut un representant de Catalunya radio. Ens ha explicat que Catalunya radio és una emisora  pública. Des de tot el món es pot escoltar Catalunya radio si tens algún aparellamb internet.
Es va crear el 20 de juny de 1983.El primer home que va parlar per Catalunya radio es deie  Miquel.
Amb un mp3 simple pots escoltar Catalunya radio a tot Catalunya, a Andorra, a les illes Balears, al Païs Valencia i a Catalunya nord.
El edifici de Catalunya radio té 17 estudis.Ells  graben les entrevistes perquèllavors les poden penjar a la página web, per la gent que no ho ha pogut sentir ambdirecte.
Ferran

Avui dia 28 de maig del 2013, ha vingut Lluís Urpí per explicar-nos que és catalunya radio, que aquest any celebre el seu trente aniversari.
Catalunya radio es va crea el dia 22 de juny del 1983, preferentment,perquè hi hagues una radio en català. Aquest a radio pertany a la Generalitat.
Laura

Catalunya radio és una radio publica.
Catalunya radio és pot escoltar desde tot el món, sempre i quan hi hagi internet i s’escolta per l’ordinador.
Al 1983 es va crear.Quan la Generalitat de Catalunya es va instalar a Catalunya, la Generalitat volia una radio.Catalunya radio sempre està activa,de dia i de nit.
A Barcelona hi ha una torre que és diu Collserola, si no i sigues, televisións, radios, telèfons mòbils etc, no funcionarien.
Nil

L'altre día el senyor Lluís ens va venir a fer una xerrada escolar celebran el 30 aniversari de Catalunya Radio.Ens va ensenyar coses molt divertides i interesants:pifies,esports,les primeres paraules de la emisora de radio de la nostra comunitat autonoma.Vam veure algúnes persones que van sortir a Catalunya Radio com:El Mag Lary,Issona Passola...Ara nosaltres estem en la epoca audiovisual i per aixó cada diía es mès interessant escoltar i apendre sobre la radio,la tele,internet,mobils...A mi me va semblar molt interessant i divertit m'agradaria que fessim mès xerrades de tant en tant pero per a la nostra edat està molt bè fer aquest tipus de xerrada  

Gabriel