Estem llegint "EL PETIT NICOLÀS"




En Nicolas és el protagonista, un nen com nosaltres, d'uns 10 anys i molt simpàtic. De vegades s'empipa bastant i plora i crida.
El pare d'en Nicolas treballa en una oficina i quan arriba a casa li agrada llegir el diari.
La mare d'en Nicolas treballa a casa i, encara que és carinyosa amb el seu fill, moltes vegades crida i s'enfada moltíssim.
La senyoreta és la mestra de l'escola d'en Nicolas. Té una classe "mogudeta" i quan s'enfada amb els seus alumnes els tracta de vostè. Tot i això, els nens la troben maca i simpàtica.
L'Ullsdetita, el vigilant de l'escola, es cuida que tot funcioni més o menys bé.
Els amics d'en Nicolas van amb ell a l'escola. En té un bon grapat, entre els que destaquen:
L'Alceste és el millor amic d'en Nicolas i menja molt sovint.
En Clotaire és l'últim de la classe perquè s'adorm fàcilment i s'asseu a la darrera fila. Sovint està castigat.
En Rufus és el fill d'un policia i es pren molt seriosament la feina del seu pare. No és gaire bon estudiant, més aviat li agrada fer bromes...
L'Eudes és el més fort i el seu mètode de resolució de conflictes és un bon cop de puny al nas o una bufa, malgrat això, sembla ser que és força timid.
En Geoffroy té moltes joguines perquè el seu pare té molts calés i sovint porta disfresses. Hi ha cops en que el xòfer de la familia el porta a l'escola.
En Maixent és el que té les cames més llargues i aconsegueix córrer molt més que els altres.
En Joachim és un altre amic d'en Nicolas i té un germanet "terrible".
L'Agnan no és gaire amic d'en Nicolas, però surt molt a les històries perquè és "l'endollat" de la classe. Porta ulleres, per això ningú li pot donar una bufa, encara que en tinguin ganes perquè és molt repel·lent i no vol que ningú sàpigui més que ell.
La Marie-Edwige és l'única nena. És la filla dels veïns, i en Nicolas n'està mig enamoriscat, perquè és una bona peça igual que tota la colla d'amics.